top of page

TEAM TEM

IMG_5583.JPG

DARINDA AHOUD

coach

Team TEM: Team

THE STORY BEHIND
'open kaart spelen'

Mijn naam is Darinda Ahoud oprichter van ‘TO EMPOWER ME’ en ik ben gelukkig*.

Ik kan oprecht zeggen dat ik ‘gelukkig’ ben.
*Gelukkig in de zin van dat ik tevreden en blij ben ‘nu’ op dit moment, met:

  • waar ik sta;

  • wat ik doe;

  • wat ik ervaar;

  • wat ik meemaak;

  • wie ik ben;

  • wat ik voel.


Mijn hoofd is helder, verlicht en in balans. Dit allemaal is voortgekomen uit een periode met een donkere keerzijde. 

Het begin van het proces van het einde van lijden: 

In het jaar 2017 ben ik in een depressie geraakt. Door een masker op te houden naar de buitenwereld en het gebruik van medicatie voor een periode had ik energiereserves opgebouwd en ‘hield ik het nog vol’ voor de drie jaren die daarna kwamen. De onrust en de kern van het probleem zaten nog steeds diep van binnen en het heeft tot het jaar 2020 geduurd voordat ik de moed fysiek en mentaal had opgebouwd om 100% open kaart te spelen. Sporten en kickboksen hebben daarin een grote rol gespeeld.


In het jaar 2020 heb ik de kern van het probleem geuit naar de personen dichtbij, dat was absoluut moeilijk, maar het beste wat ik ooit heb gedaan. Wat er vroeger in mijn jeugd heeft plaatsgevonden heeft zich geuit in een destructieve manier van leven. Het verdoven van pijn op ongezonde wijze, maar wel zó dat niemand echt iets door had. Al 21 jaar lang was ik mentaal en fysiek niet lief voor mijn lijf geweest. 


Masker af en open kaart spelen:

Het moment van ‘masker afzetten en open kaart spelen’ voelt nog steeds als een bevrijding. Dat is het moment wat ik koester, waar ik keihard voor heb gewerkt en waar ik ontzettend trots op ben ook al was het doodeng. 

'Blijven hangen in hetgeen wat je ongelukkig maakt verandert niks aan de situatie'

Beweegredenen en innerlijke drijfveer:

Naast mijn werk als: buurtsportcoach, beweegmakelaar, assistent leidinggevende/pedagogisch medewerker, weerbaarheidstrainer en na het lezen van boeken, volgen van cursussen, trainingen, opleidingen, uitoefenen van verschillende sporten maar voornamelijk mijn eigen ervaringen is het concept ‘TO EMPOWER ME’ ontstaan:
Dat ik andere mensen wil ondersteunen naar een stap zetten uit hetgeen waar zij vastlopen. Hen in balans te laten komen en daar te blijven. Hen ondersteunen in het leven. Het leven liever en verlichter te maken voor zichzelf en hen in staat stellen van hun eigen kracht. Zowel mentaal als fysiek.


Het effect van sporten en kickboksen:

Sporten, een gezondere leefstijl en kickboksen versloegen in combinatie met elkaar mijn depressiviteit en angstgevoelens. Tegenslagen werden leermomenten en i.p.v. stil zitten en overgave kwam relativeren en stappen zetten. Het heeft geholpen bij het stimuleren en opbouwen van: zelfvertrouwen, discipline, incasseringsvermogen, weerbaarheid, emotie regulatie en doorzettingsvermogen. Dus echt dat stapje extra!


Maar ook lichamelijk heeft het positief veel effect waardoor ik meer: conditie, kracht, reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie ervaar. Dat heeft ook tot uiting gebracht dat ik lekker, fit in mijn vel zit en tevreden ben met hoe ik eruit zie.


Balans:

Het proces van bewustwording en in het balans brengen van gezonde en ‘ongezonde’ factoren heeft veel tijd en moeite gekost. Voor mij horen uitlaatkleppen erbij maar vluchtgedrag in externe factoren niet. Het vinden van balans in beide factoren is een prachtig en blijvend resultaat. Hoeveel tijd het ook heeft gekost, de blijvende positieve verandering neem ik mee voor de rest van mijn leven.


Kwetsbaar opstellen blijft spannend, maar is o zo mooi:

Het kwetsbaar opstellen en het vertellen van bovenstaand verhaal vond en vind ik spannend. 
Maar ook ik weet dat open kaart spelen niks anders is dan de waarheid vertellen en daar is helemaal niks verkeerd aan.


Liefde, verbinding en mooie herinneringen:

Door open kaart te spelen ben ik bij mezelf gekomen, daardoor dichterbij mijn omgeving en zij bij mij. Nu kijk ik terug en weet ik dat het leven niet om status, geld en macht draait. Maar om verbinding, liefde en mooie herinneringen. Dat mensen mij en ik hen in hun hart mag raken en daarmee nooit echt zal vergeten. 


‘Je wordt niet goed door te proberen goed te zijn maar door de goedheid te vinden die al in je zit en die goedheid tevoorschijn te laten komen. Dat kan alleen gebeuren als er iets fundamenteel veranderd aan je bewustzijnstoestand’ (Eckhart Tolle)


‘It starts with you, empower each other’


TO EMPOWER YOU Team TEM: Tekst

TEAM TEM

Welcome Mardiani.png

MARDIANI AHOUD

coach

Team TEM: Team

'EMPOWER EACH OTHER' WELCOME MARDIANI!

Mardiani Ahoud, 31 jaar oud en coach/trainer bij TEM.


In mijn jeugd heb ik sport op topniveau mogen beoefenen. Hier is mijn passie voor sport ontstaan en nooit meer weggegaan. De afgelopen twee jaar ben ik op ontdekkingsreis gegaan met mijzelf. Na het afronden van diverse zorgopleidingen met als einddiploma Sociale Pedagogische Hulpverlening en het werken in de zorg, bleef ik een puzzelstuk overhouden die ik nergens kon plaatsen. Het stukje leek nergens te passen en gaf mij een bepaalde onrust die ik niet kon verklaren. Tot ik mij meer ging verdiepen op sportgebied. Het afronden van een basisopleiding Fitness is de start geweest van het plaatsen van dat laatste puzzelstukje. De start van de opleiding kickboks instructeur is een kers op de taart die past bij de werkwijze van TEM. Een ongekend gevoel van euforie wanneer ik mijn zorghart kon combineren met mijn enorme passie voor sport. De euforie van het plaatsen van het laatste stukje van de puzzel die mij 31 jaar heeft gekost om te maken. De puzzel zal zich uitbreiden maar het passende verloren stukje is terecht. Met mijn kennis en ervaringen hoop ik jullie te inspireren en motiveren om op zoek te gaan naar je eigen kracht. ‘’It starts with you, empower each other’’.'

De appel valt niet ver van de boom zou je zeggen! Mardiani en Darinda zullen hun krachten bundelen om mensen in staat te stellen van hun eigen kracht. Zodat zij hun leven en het leven tot het leven kunnen maken.Team TEM: Tekst
bottom of page